Terapie florala Bach - dr. Liliana Docan-Vardai

Terapie florala Bach
Apariţia bolilor în trupul nostru se datorează în primul rând unui dezechilibru. Acesta apare mai întâi în sufletul şi mintea noastră, abia apoi se manifestă şi în corp. Starea mentală bună şi bucuria sufletului sunt mai importante decât starea trupului pentru că armonia dintre minte şi suflet influenţează trupul. Armonia din noi este cheia vindecării. Nu vom fi cu adevărat sănătoşi dacă nu ne împăcăm sufletul şi nu ne liniştim mintea.

Despre remedii florale Bach

Terapie florala Bach- puterea florilor in terapia holistica


Am venit în lume curaţi, cu sufletul neîntinat şi cu mintea pregătită să capete cunoaştere. Am crescut încercând să păstrăm stările naturale cu care am păşit în această viaţă. Suntem conştienţi că starea de bine este normalitatea în care trebuie să trăim.

Şi totuşi ne îmbolnăvim. Nu întodeauna este pace în noi, nu întodeauna este armonie în trup, minte şi suflet. Avem emoţii şi trăiri care nu ne plac, le gândim şi le întoarcem pe toate feţele în minte, uneori ne minţim că nu sunt importante şi ne trezim dintrodată că trupul trage semnalele de alarmă.

Dezechilibrul nu mai este doar la nivelul sufletului şi al minţii, acesta produce suferinţă în trup.

Sunt flori a căror esenţă induc starea de bine. Obţinute din flora spontană, esenţele folosite în terapia Bach echilibrează stările emoţionale, linişteşte mintea şi umple golul din suflet înlocuind emoţiile negative cu altele, pozitive.

Eduard Bach, cel al cărui nume îl poartă această terapie, a descoperit 38 de stări mentale şi emoţionale care pot fi tratate cu remedii florale.

Cum ma poate ajuta terapia florala Bach?

Sistemul imunitar este slăbit, în primul rând, de propriile noastre emoţii negative. Noi vibrăm. Când avem bucurii, când ne place ce ni se întâmplă, vibraţia noastră creşte, suntem fericiţi şi ne simţim bine.

Când suntem trişti, când suntem furioşi, când nu ne place ceva, vibraţia noastră scade şi starea de bine dispare. Nu avem vlagă şi asta înseamnă că sistemul nostru imunitar este slăbit şi nu mai luptă pentru sănătatea organismului nostru.

Dezechilibrele emoţionale sunt cele care determină în final boala fizică.

Terapia Bach echilibrează starea mentală ajungând la miezul emoţiei care a creat-o. Restabilirea echilibrului emoţional vindecă pentru că starea sufletească ne influenţează imunitatea şi implicit sănătatea.

Energia florilor şi proprietăţile vindecătoarea ale acestora sunt transmise prin administrare pacientului, vindecând starea mentală şi pe cea emoţională a acestuia.

Cum se desfăşoară o sedinta de terapia florală Bach?

Important în administrarea acestei terapii este conştientizarea de către pacient a emoţiilor negative pe care le are. Discuţia pe care acesta o poartă cu terapeutul, în care le recunoaşte şi vorbeşte deschis despre ele, este scopul şedinţelor de terapie.

Convingerile care îl limitează, tiparul comportamental care-i stârneşte emoţia negativă va determina specialistul în terapia florară Bach să-i administreze remediul ori remediile stabilite a fi folosite în procesul de vindecare.

Terapia florala Bach pareri - cum functioneaza?

Noi nu suntem doar înveliş. Avem miez şi acesta este esenţa noastră. Asupra acestui miez acţionează terapia florară Bach.

Terapia nu vindecă boala în sine. Nu vindecă afecţiunea fizică. Ea vindecă starea, ea merge la cauza sufletească a bolii, la ceea ce a făcut ca aceasta să apară.

Reacţionăm emoţional la orice şi fiecare remediu floral administrat tratează starea aceea existentă în noi care ne îmbolnăveşte.

Terapia florală Bach nu vindecă ficatul bolnav de exemplu, în schimb acţionează asupra stărilor care ne induc depresia, panica, frica, senzaţia de singurătate, incertitudinea, descurajarea, deznădejdea, ataşamentul bolnăvicios, lipsa de energie, gelozia, stresul, invidia, vinovăţia.

Terapia florală Bach ne ajută să schimbăm emoţiile care ne îmbolnăvesc cu cele care ne fac să fim iertători şi iubitori.

Terapie florala Bach - ce tratam cu puterea florilor?


Terapie florala Bach

Remediile aplicate în terapia florală Bach nu sunt toxice, nu cauzează efecte secundare şi nu dau dependenţă. Acţionând asupra înlocuirii trăirii interioare negative cu emoţii pozitive, această terapie poate fi aplicată oricui, de la copil la omul în vârstă.

Doctorul englez Edward Bach a adunat stările sufletului şi ale minţii, cele care îmbolnăvesc trupul, în şapte mari grupe, şi anume: frica , incertitudinea, singurătatea, lipsa de atenţie, deznădejdea, ataşamentul bolnăvicios, influenţabilitatea.

Toate stările acestea cuprind emoţii negative care pot sta la baza declanşării unei boli.

Restabilirea echilibrului emoţional este metoda de vindecare pe care a cercetat-o şi şi-a însuşit-o Edward Bach în terapia florală cu acelaşi nume. Convingerea că între dezechilibrele emoţionale şi afecţiunile trupului există o legătură şi că aceste dezechilibre îmbolnăvesc organismul, l-a făcut pe celebrul doctor să creeze remedii care au la bază esenţe florale. El considera că informaţia din energia plantei transferată în memoria apei tratează starea pacientului vindecând în cele din urmă boala.

Cu ajutorul remediilor naturale Bach sunt tratate mult mai multe stări, trăiri şi emoţii care apar în diverse situaţii:

Astfel cu remediile florale Bach se vindecă stările şi emoţiile care apar atunci când omul nu este bine. Frica, panica, nemulţumirea, învinovăţirea propriei persoane sau a celor din jur, insomnia, epuizarea fizică şi pshică, depresia, disperarea, deznădejdea , intoleranţa, posesivitatea, suspiciunea, obsesia, vinovăţia, anxietatea, neîncrederea în propria persoană sunt trăiri care pot fi tratate cu terapia florală Bach.

Disconfortul emoţional din timpul sarcinii şi de după naştere, crizele care apar în adolescenţă din cauza modificărilor hormonale, suferinţele cauzate de experienţe traumatizante sunt stări cauzatoare de emoţii distructive. Terapia florală Bach restabilesc echilibrul emoţional.

Te asteptam la noi!


whatsapp

Contactati-ne pe Whatsapp,

apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii


pentru programare program

Luni - Vineri 09.00-18.00

Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31

Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69

Te asteptam la unul din punctele de lucru

Ai intrebari? Contacteaza-ne