Medicina reglarii fiziologice

Medicina reglarii fiziologice

Medicina reglarii fiziologice - dr. Liliana Docan-Vardai

homeopatia
“Elementele nu sunt bolnave, este corpul care se îmbolnăveşte. Deci scorpionul îşi vindecă scorpionul, arsenic arsenicul său, mercur mercurul său, inima inima lui”- Paracelsus. Corpul uman este un microcosmos. Totul în noi comunică. Fiecare celulă transmite şi primeşte informaţii. Observând şi învăţând tot mai mult despre mecanismele moleculare care fac posibilă comunicarea celulară, suntem în măsură să folosim aceste mecanisme în scop medical.

Despre Medicina reglarii fiziologice

Medicina reglarii fiziologice - noua paradigma a medicinii moderne


Fizica cuantică şi cercetările din domeniul biologiei moleculare ne arată că în corpul nostru este o reţea care îl coordonează. Această reţea este psiho-neuro-imuno-endocrină şi are legătură cu fiecare sentiment, fiecare gând, fiecare gest, fiecare atom şi receptor care ne aparţine. Medicina reglării fiziologice este o terapie modernă care integrează medicina convenţională şi homeopatia. Aceasta stimulează capacitatea organismului de a se vindeca, echilibrând bolnavul pe toate cele trei niveluri, trupesc, mental şi sufletesc.

Physiological Regulating Medicine- PRM este o altfel de abordare a vindecării bolilor. Aceasta are ca principiu integrarea medicinei clasice cu terapii alternative. Considerând omul o unitate a trupului, minţii şi sufletului, medicina reglării fiziologice priveşte vindecarea prin impulsionarea sistemelor de autoreglare ale organismului. Acesta este capabil să se echilibreze astfel încât funcţiile organice să se regleze şi să funcţioneze optim.

Studiile făcute în cadrul biologiei moleculare, analiza sistemelor pshio-neuro-endocrino-imunologic ale individului sunt aspecte pe care medicina reglării fiziologice le are în vedere în diagnosticarea cauzelor stării de rău a pacienţilor.

Aceasta urmăreşte revitalizarea organismului şi aducerea acestuia la starea de bine de dinainte de boală. Combinând moleculele biologice mesagere cu remedii homeopatice, se dă un impuls resetării funcţiilor organelor. Organismul dezvoltă un răspuns biologic impulsului dat şi procesul de vindecare începe. Medicina reglării fiziologice foloseşte moleculele mesager în doze foarte mici cunoscute sub denumirea de doze fiziologice joase care sunt la fel de active ca medicamentele clasice, fără a avea însă efecte adverse ori colaterale.

Reactivarea organismului şi restabilirea stării de bine

Toate sistemele care funţionează în organism sunt responsabile în susţinerea stării de sănătate a acestuia. Orice disfunţie a unuia dintre ele poate declanşa boala. Reglarea sistemelor şi echilibrarea organismului sunt ţinta principală a terapiilor medicinei reglării fiziologice.

Combinaţia dintre substanţele homeopate de origine naturală şi moleculele biologice mesager (hormoni, neuropeptide, factori de creştere, factori care influenţează funcţia sistemului imunitar), pe care se bazează medicina reglării fiziologice, restabileşte starea de sănătate a organismului reglând funcţiile acestuia. Această combinaţie stă la baza medicinei reglării fiziologice.

Dozele mici de molecule mesager sunt eficace în tratamentul bolilor, lipsa efectelor secundare făcând ca administrarea acestora să fie preferată de pacient şi medicul acestuia. Tratamentele aplicate în cadrul acestei medicini poate ajuta pe orcine apelează la ele şi asta pentru că ţintesc în primul rând cauzele generatoare ale bolii şi nu felul în care aceasta se manifestă.

Medicina reglării fiziologice- Patologii feminine

Multe din afecţiunile genitale ale femeilor pot fi rezolvate cu succes prin aplicarea medicinei reglării fiziologice. Sindromul premenstrual şi intermenstrual, hipofertilitatea, ovarele micropolichistice, dezechilibrul în menopauză, menstruaţiile prelungite şi dureroase, simptomele deranjante ale menopauzei, bolile inflamatorii pelvine, disfuncţiile sexuale, dezechilibrele hormonale, sunt doar unele din acestea.

Femeile care aleg tratamentele aplicate prin metoda medicinei reglării fiziologice observă cum organismul li se regenerează ca urmare a detoxifierii acestuia. Obiectivele unui tratament aplicat prin medicina reglării fiziologice sunt să identifice cauzele tuburărilor şi dezechilibrelor din organism, să ajungă la originea lor şi să le înlăture, vindecându-l astfel.

Tratamentele aplicate au urmări şi în îmbunătăţirea estetică. Pielea capătă luminozitate şi întinereşte. Practic, se acţionează asupra acesteia prin mezoterapie cu produsele medicinei reglării fiziologice.

Ce este medicina reglarii fiziologice?

MRF-ul este noul concept terapeutic de echilibrare fiziologică prin intermediul moleculelor comunicante. Această medicină combină terapia alternativă numită homeopatie cu medicina alopată. Metodele de preparare homeopatică face ca aceste molecule comunicante ( hormoni, neuropeptide, interleukine) să fie atât de eficiente încât să refacă echilibrul intern pe care corpul trebuie să îl menţină pentru a asigura sănătatea.

Tot ceea ce suntem ca fiinţă se bazează pe un mediu stabil pentru a funcţiona. Fiecare celulă, fiecare organ şi fiecare sistem din organism trebuie să fie “similar şi în picioare încă” sau “stând cam la acelaşi nivel”. Medicina reglării fiziologice reglează sistemele endogene responsabile de menţinerea stabilităţii interne a unui organism.

Despre incluziunea homeopatiei şi homotoxicologiei în medicina reglarii fiziologice – noua paradigma a medicinii moderne.

Bazându-se pe dezvoltarea naturală, fiziologică a homeopatiei şi homotoxicologiei, medicina reglării fiziologice sau, altfel spus, metoda Guna are în vedere ca terapie, în afara celor două componente enumerate mai sus, suplimentarea nutriţională şi balanţa reţelei psiho-neuro-endocrino-imună.

Complexitatea fiinţei umane, faptul că aceasta nu este doar trup, ci un tot unitar în care trupul, mintea şi sufletul sunt interconectate, toate acestea fac din homeopatie o terapie cu viziune holistică asupra bolnavului şi bolilor de care acesta suferă. În metoda Guna, energia, forţa vitală a vieţii este restabilită pentru că tratarea pacientului se bazează pe efectele farmacologice a principiilor active în doza homeopată aplicată persoanelor sănătoase. Folosirea acestor doze homeopate la bolnav depinde de principiul similitudinii şi are asupra lui efecte inversate pentru a controla simptomele pe care acesta le manifestă.

Homotoxicologia se ocupă cu detoxifierea şi drenajul ţesuturilor, a sistemului limfatic, aceste curăţări având ca efect refacerea metabolismului fiziologic celular.

Reactivarea balanţei psiho-neuro-endocrino-imuno şi suplimentarea nutriţională

Utilizarea hormonilor şi neuropeptidelor în doza homeopată reglează balanţa neuro-endocrină. Folosirea citokinelor în aceleaşi doze homeopatice ajută la refacerea productivităţii imunologice. Rolul citokinelor este de a transmite informaţii între celulele sistemului imunitar. Ele sunt molecule de natură protetică care intervin în mecanismele inflamaţiei şi apără organismul de agenţii infecţioşi. Intervin de asemenea în apărarea antitumorală şi în şocul septic.

Suplimentarea nutriţională este cea care oferă protecţie efectivă contra radicalilor liberi, este cea care asigură oligoelementele şi vitaminele şi care oferă suport în sinteza proteinelor. Produsele farmacologice Guna oferă o varietate largă de remedii pe care medicina reglării fiziologice le aplică în terapii.

Medicina de reglare fiziologică (PRM)

De la celulă, la organ, la vitalitatea întregului corp.

Medicina reglarii fiziologice
Detoxifiere:

Corpul are capacitatea de a se curăţa singur de toxine. Trebuie doar eliberate căile naturale prin care face acest lucru. Tehnicile de curăţare a organismului luptă împotriva factorilor nocivi la care acesta este supus. Poluarea, aditivii alimentari, substanţele chimice, ne fac să acumulăm toxine care duc la instalarea unor dezechilibre în corp. Medicina reglării fiziologice are capacitatea de a asigura tratamentul care se impune pentru a declanşa această curăţare.

Abordare holistica

a ceea ce contribuie la degradarea sănătăţii şi ne fură din energie, cauzând dezechilibre în organism. Descoperirea cauzelor bolilor, a acelor celule care nu funţionează optim, a organelor disfuncţionale şi abordarea holistică a vindecării acestora.

Ceea ce ne reface organele ne reface și pielea.

Ce este în interior se vede la exterior.

Când în noi este echilibru, când fiecare celulă, fiecare organ, fiecare sistem din organism sunt în parametrii optimi simţim starea de bine. Şi această stare se vede pe chipul nostru. Zâmbim, avem ochii scânteietori, pielea pare că luminează. Când nu se întâmplă astfel şi avem pielea lăsată, flască, de culoare pământie, în corpul nostru ceva nu funcţionează cum trebuie. Ce să facem să ne bucurăm din nou de o piele frumoasă şi sănătoasă? Ce să facem să fim bine din nou? Tratamentele aplicate în medicina reglării fiziologice sunt motorul care impulsionează generatoarele de energie din celulele corpului nostru.

Când nu este bine în interior, organismul trage semnale de alarmă

În fiecare celulă din corpul nostru există un fel de “centrală“ care produce energie. Acestea furnizează aproape întreg necesarul de energie al organismului. Dereglările acestor “centrale” generează disfuncţionalităţi ale celulelor, ale organelor şi sistemelor din corp făcând să apară boala. Diversele afecţiuni cum ar fi avc-uri, boli de inimă, boli autoimune, scleroză multiplă, probleme de degenerare a coloanei vertebrale ori a articulaţiilor, infecţii, virusuri, oboseala cronică, insomnia, boli metabolice, boli hepatice au ca punct de pornire faptul că în interiorul celulelor motoarele de generare ale energiei nu funcţionează aşa cum ar trebui să o facă.

Ce este medicina de reglare fiziologică?


Medicina de reglare fiziologică abordează starea de bază a fiziologiei tale. Face acest lucru pentru o vindecare completă a interiorului tău care se va reflecta şi asupra exteriorului, a pielii corpului. Restabilind funcţia celulară, vindecând organele şi sistemele deteriorate, organismul se echilibrează şi se bucură din nou de starea de bine.

MRF și pielea corpului

Metoda holistică de eliminare a toxinelor din organism presupune deblocarea căilor naturale prin care se face acest lucru. Detoxifierea corpului se vede prima dată pe piele. Medicina reglării fiziologice detoxifică organismul, pregătindu-l pentru tratamentele care urmează în vederea vindecării. Eliminarea toxinelor din corp face pielea să răspundă tratamentelor aplicate pentru diversele afecţiuni ale acesteia, acneea chistică, rozaceea, melasmă, pielea arsă de soare. Pielea trebuie să fie luminoasă şi strălucitoare. Cu medicina reglării fiziologice ne putem bucura de un înveliş protector al corpului sănătos şi frumos.

MRF si organele din corpul nostru

Acelaşi rol important îl are detoxifierea organismului şi în sănătatea organelor din corpul nostru. Este primul pas în tratarea afecţiunilor de care suferim. Detoxifică şi vindecă! Aceasta este premiza medicinei reglării fiziologice. Eliminarea toxinelor este importantă şi dacă starea noastră de sănătate este bună. Întreţinerea stării de bine se poate face şi prin detoxifiere.

Cum funcţionează medicina reglării fiziologice?

Dacă vrei să ai în permanenţă o stare de bine, dacă vrei să te bucuri de energie şi sănătate, dacă vrei să arăţi minunat, dacă vrei să te simţă tânăr oricâţi ani ai avea, medicina reglării fiziologice funcţionează pentru tine.

Apelează la cunoştinţele noastre de medicină integrativă, apelează la terapiile noastre diverse şi vei vedea schimbarea în bine. Bazată pe cercetări şi observaţii clinice, medicina reglării fiziologice, detoxificând şi drenând ţesuturile, echilibrează organismul înlăturând cauzele bolilor. Astfel simptomele dispar şi obţineţi sănătatea mult dorită.

Nu ar fi minunat să obțineți o sănătate optimă și vibrantă atât pentru piele, cât și pentru întregul corp, și să vă recăpătați energia tinerească pe care o credeați dispărută pentru totdeauna?

Cu o abordare de medicină integrativă cu cele terapiile naturiste, apiterapie si tratamentele homeopate, inclusiv PRM, puteți!
Va asteptam la noi!


whatsapp

Contactati-ne pe Whatsapp,

apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii


pentru programare program

Luni - Vineri 09.00-18.00

Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31

Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69

Te asteptam la unul din punctele de lucru

Ai intrebari? Contacteaza-ne