Medicina integrativa - dr. Liliana Docan-Vardai

icon medic naturist
Ai nevoie de o stare de bine?
În starea de bine a unui om sunt implicate toate nevoile pe care acesta le are, fie că acestea sunt fizice, emoţionale, mentale ori spirituale. Medicina integrativă abordează vindecarea combinând practicile convenţionale cu terapiile complementare. Astfel, aceasta reprezintă un mod de gândire aparte, şi anume acea gândire tratează persoana în întregul ei, suflet, corp şi minte.

Centrul de medicina integrativa

Medicina integrativa (medicina clasica asociata cu terapii alternative, abordare personalizata) - - intotdeauna mergem la cauza!


Când vindecă, medicul tău trebuie să ştie care este cauza care ţi-a produs suferinţa. Medicina integrativă abordează vindecarea diferit, identificând şi tratând cauza simptomelor bolii.

Medicina integrativă consideră că o afecţiune poate avea mai multe cauze ori că o cauză poate produce mai multe afecţiuni. Terapia aplicată în contextul medicinei integrative este gândită să vindece bolnavul, nu boala. Vindecându-l pe acesta, boala dispare de la sine.

Accentul pus pe factorii interni şi externi, cei care influenţează stilul de viaţă al pacientului, este important în terapiile aplicate de medicina integrativă.

Ce contează în aceste terapii este legătura care se formează între medic şi pacient, încrederea pe care bolnavul o acordă terapeutului său şi felul în care aceştia comunică.

Medicina integrativă oferă soluţii de îmbunătăţire a stării de sănătate şi a calităţii vieţii, abordând concepte care pun accent pe capacitatea organismului de a se autoregla.

Conceptul de medicină integrativă

Suntem bine când totul în noi este bine, când ştim cum să facem faţă celor ce sunt în afara noastră, lumii în care trăim, şi vieţii, în general. Când ceva nu funcţionează cum am vrea să funcţioneze, când avem nevoi şi credinţe care ne limitează, când nu ne alimentăm cum trebuie şi ne stresăm din diferite motive, trupul ne dă semnale.

Suferinţa, însă, nu este doar acolo unde apar simptomele. Cu depistarea cauzelor acestei suferinţe se ocupă medicina integrativă, concentrându-se pe bolnav în întregul său.

Medicul examinează şi trupul şi mintea şi sufletul acestuia. De aceea legătura care se formează între cei doi este extrem de importantă. Încrederea pacientului că doctorul lui este ancora de care se poate agăţa în speranţa vindecării, contribuie la accelerarea procesului de vindecare.

Medicina integrativă consideră că pacientul se poate autoeduca în vederea optimizării sănătăţii sale, că înţelege faptul că evoluţia stării de bine nu înseamnă doar dispariţia disconfortului şi a durerii, ci recăpătarea echilibrului interior, a vitalităţii şi a bucuriei de a trăi.

Cum mă poate ajuta medicina integrativă?

Medicina integrativă este un adjuvant al medicinei convenţionale. La clinica noastră, terapeutul de medicină integrativă şi medicul de medicină convenţională, nu formează o echipă, ci se identifică unul cu celălalt fiind unul şi acelaşi.

El analizează ce se întâmplă în trupul, sufletul şi mintea ta, combină metodele, oferindu-ţi cea mai bună soluţie de vindecare. Schema de îngrijire integrează practicile medicale în raport cu organismul tău şi cu capacitatea ta de vindecare. Aceasta este individualizată, este doar pentru tine şi are ca scop nu doar tratarea suferinţei tale primare ci şi a problemelor asociate.

Cui se adresează medicina integrativă?

“Sănătatea este o stare fizică, mentală, socială bună, nu doar absenţa bolii” O.M.S.

Această definiţie a sănătăţii ne trimite pe palierul medicinei integrative. Practic, acesta este principiul fundamental al acestui complex de terapii. Medicina integrativă se adresează atât persoanelor care suferă de diferite afecţiuni cât şi persoanelor sănătoase De aceste terapii complementare pot beneficia cei care suferă de:

 • probleme respiratorii,
 • dureri acute şi cronice,
 • probleme digestive,
 • răceli, gripe,
 • hipertensiune,
 • insomnii,
 • probleme de metabolism,
 • probleme de sănătate mentală,
 • oboseală cronică,
 • migrene,
 • infertilitate,
 • probleme ale aparatului reproducător,
 • obezitate,
 • anorexie

Care este diferența dintre medicina integrativă și medicina alopata?


Medicina integrativa
Medicina integrativă – cauză şi efect

Medicina integrativă vine în ajutorul medicinei convenţionale. Terapiile medicinei integrative tratează persoana bolnavă în întregul ei, axându-se nu doar pe problemele de sănătate ci şi pe starea emoţională a acesteia, pe starea fizică şi cea mentală. Medicina convenţională este axată pe organul bolnav, pe simptome şi nu pe cauza acestora. Medicina integrativă stimulează puterile proprii de vindecare ale organismului, având ca scop tratarea completă a pacientului.

Vindeca corpul, mintea si sufletul

Dacă te-ai îmbolbăvit, cauza poate fi atât în stiulul tău de viaţă, în felul de a gândi, în emoţiile pe care le experimenteză şi în cauze care sunt din afara ta. Ca să te faci bine, mai întâi trebuie să identifici cauzele şi apoi să foloseşti o abordare bazată pe dovezi pentru a aplica terapia care să îţi îmbunătăţească starea de sănătate. Vindecă nu doar corpul ci şi sufletul şi mintea. Fă-o împreună cu medicul tău. Comunică cu el pentru a putea beneficia de tratamentul adecvat.

Ce se intampla in cadrul unui sedinte de medicina integrativa?


Relaţia pacient-medic, calea spre vindecare!

Energia din tine este forţa care îţi dă vitalitate, care îţi susţine activitatea corpului, care te menţine sănătos. Este cea care hrăneşte celulele corpului, stimulează funcţionarea organelor din corpul tău, dar şi cea care formează legăturile cu ceea ce este în afara ta.

Poate suna empiric, dar sunt din ce în ce mai mulţi cei care afirmă că suntem interconectaţi, noi cu noi, noi cu mediul înconjurător. În toate trebuie să existe un echilibru. Medicina integrativă abordează vindecarea ţinând cont de toate aceste aspecte. Relaţia medic-pacient face parte din terapia aplicată.
Medicina integrativa

Abordarea pacientului în evaluare şi tratament se face pe cele 3 dimensiuni ale fiinţei:

Nivelul energetic și informațional

Nivelul energo-informaţional este diemensiunea subtilă a fiinţei umane. Perturbările câmpului energetic al organismului produc tulburări funcţionale organice. Acestea nu pot fi vindecate decât la acelaşi nivel, aşa cum au apărut. Conflictele dintre minte şi suflet, nerecunoaşterea că “trecători suntem prin lume” poate creea o adevărată dramă personală pacientului. Medicina integrativă operează şi în acest câmp: Sănătatea este un dar divin şi ne putem bucura de ea atât timp cât avem grijă de motorul nostru energetic.

Nivelul mental-emoƫional

Gândurile noastre, emoţiile pe care le trăim au, de asemenea, un rol în determinarea stării de bine a ceea ce suntem în întregul nostru. Starea de rău se activează la orice nu ne face bine. O emoţie negativă, un gând urât, va pune această stare în funcţiune. Fiecare dintre noi, însă, avem în interior mecanismele naturale de apărare. Acestea vor reacţiona pentru a ne echilibra. Medicina integrativă are rolul de a impulsiona sistemele noatre de apărare naturală.

Nivelul fiziologic și metabolic

Aici vorbim despre material, despre corpul nostru în care manifestările bolilor sunt percepute, unde simptomele îşi fac apariţia. Acest nivel este puternic influenţat de celelate niveluri, energo-informaţional şi mental-emoţional. Echilibrarea la acest nivel depinde de echilibrarea celorlalte două. Aceasta face medicina integrativă

Multiplele terapii care pot fi administrate de sine stătătoare sau în combinaţie cu practica medicinii convenţionale, acţionează asupra cauzelor, care pot fi din toate cele trei niveluri. Medicina integrativă poate consolida rezultatele medicinei convenţionale, poate reduce timpul de recuperare, poade elimina riscul de recidivă. Redobândirea echilibrului la nivel de trup, minte şi suflet este ceea ce se urmăreşte în cadrul unui consult şi a unei terapii de medicină integrativă.

Te asteptam la noi!


whatsapp

Contactati-ne pe Whatsapp,

apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii


pentru programare program

Luni - Vineri 09.00-18.00

Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31

Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69

Te asteptam la unul din punctele de lucru

Ai intrebari? Contacteaza-ne

Tratament

Evaluăm și tratăm fiecare caz în mod unic și integrat, astfel încât planul de tratament să fie adecvat nevoilor tale și să vindece pe termen lung, cu cât mai puține efecte adverse.

Preventie

Un stil de viață sănătos presupune eliminarea stresului și respectarea vizitelor medicale periodice. Medicii noștri vor elabora un plan de prevenție, în funcție de istoricul tău medical și de riscurile asociate. Grija pentru sănătatea ta este prioritatea noastră!

Mentinere

Te îndrumăm atât în timpul consultațiilor medicale periodice, cât și în cadrul atelierelor și seminariilor concepute special pentru a-ți dezvalui tehnicile și principiile menținerii unei vieți sănătoase.

Medicina integrativa vindeca corpul, sufletul si mintea


Principalele terapii complementare pe care le propunem, in functie de rezultatele examinarii pacientului:

homeopatie

Homeopatie

Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate prin procese specifice in laboratoare farmaceutice specializate si care trateaza organismul ca un intreg.

Apiterapie
Apiterapie

Apiterapia este o terapie alternativă și complementară ce uzilizeaza produse apicole precum miere, polen, propolis, lăptișor de matcă și venin de albine pentru prevenirea bolilor sau ca tratament. Poate fi descrisă și ca „știința și arta utilizării produselor apicole, pentru a menține sănătatea și a ajuta individul să-și recapete sănătatea atunci când boala sau accidentul interferează

Medicina integrativa

Medicina integrativa

Cand vorbim despre medicina integrativa ne referim la o abordare multidisciplinara, colaborativa, care presupune aplicarea celor mai bune practici din diferite sisteme de asistenta medicala. Cu alte cuvinte, experti medicali cu diverse specializari stabilesc strategii de tratament complementare si personalizate, ce includ tipuri variate de terapii, in beneficiul pacientului.

Medicina reglarii fiziologice

Medicina reglarii fiziologice

Medicina regării fiziologice consider fiinţele umane ca o unitate a minţii şi corpului, le analizează ca pe o reţea complexă psihică-neurologică-endocrină-imună (PNEI, Psycho-Neuro-Endocrine-Immunology network), le investighează biochimia şi abordează tratamentul bolilor printr-o strategie combinată care ţinteşte inducerea mecanismelor de autoreglare, capabile să restaureze echilibrul homeostatic şi să menţină intact toate funcţiile organice.

Pediatrie
Pediatrie

Medicul pediatru este medicul copiilor, care ofera nu numai ingrijiri medicale copiilor bolnavi acut sau cronic, ci si servicii preventive de sanatate pentru cei sanatosi. Medicul pediatru gestioneaza bunastarea fizica, mentala, dar si emotionala a copiilor aflati in grija acestuia, pentru fiecare etapa de dezvoltare, atat in caz de boala, cat si de sanatate.

Asadar, medicul pediatru este aliatul parintilor pe tot parcursul cresterii si dezvoltarii sanatoase a unui copil.

Gemoterapie

Gemoterapie

Gemoterapia, o cale naturală pentru menţinerea sănătăţii.Tulburările metabolismului glucidic. Gemoterapia este noua fitoterapie care utilizeaza tesuturile embrionare ale plantelor (aflate in faza de diviziune celulara), numite si tesuturi meristematice sau meristeme, pentru detoxifiere celulara si implicit pentru refacerea functionalitatii celulare.