Când vindecă, medicul tău trebuie să ştie care este cauza care ţi-a produs suferinţa. Medicina integrativă abordează vindecarea diferit, identificând şi tratând cauza simptomelor bolii.
Medicina integrativă consideră că o afecţiune poate avea mai multe cauze ori că o cauză poate produce mai multe afecţiuni. Terapia aplicată în contextul medicinei integrative este gândită să vindece bolnavul, nu boala. Vindecându-l pe acesta, boala dispare de la sine.
Accentul pus pe factorii interni şi externi, cei care influenţează stilul de viaţă al pacientului, este important în terapiile aplicate de medicina integrativă.
Ce contează în aceste terapii este legătura care se formează între medic şi pacient, încrederea pe care bolnavul o acordă terapeutului său şi felul în care aceştia comunică.
Medicina integrativă oferă soluţii de îmbunătăţire a stării de sănătate şi a calităţii vieţii, abordând concepte care pun accent pe capacitatea organismului de a se autoregla.
Suntem bine când totul în noi este bine, când ştim cum să facem faţă celor ce sunt în afara noastră, lumii în care trăim, şi vieţii, în general. Când ceva nu funcţionează cum am vrea să funcţioneze, când avem nevoi şi credinţe care ne limitează, când nu ne alimentăm cum trebuie şi ne stresăm din diferite motive, trupul ne dă semnale.
Suferinţa, însă, nu este doar acolo unde apar simptomele. Cu depistarea cauzelor acestei suferinţe se ocupă medicina integrativă, concentrându-se pe bolnav în întregul său.
Medicul examinează şi trupul şi mintea şi sufletul acestuia. De aceea legătura care se formează între cei doi este extrem de importantă. Încrederea pacientului că doctorul lui este ancora de care se poate agăţa în speranţa vindecării, contribuie la accelerarea procesului de vindecare.
Medicina integrativă consideră că pacientul se poate autoeduca în vederea optimizării sănătăţii sale, că înţelege faptul că evoluţia stării de bine nu înseamnă doar dispariţia disconfortului şi a durerii, ci recăpătarea echilibrului interior, a vitalităţii şi a bucuriei de a trăi.
Medicina integrativă este un adjuvant al medicinei convenţionale. La clinica noastră, terapeutul de medicină integrativă şi medicul de medicină convenţională, nu formează o echipă, ci se identifică unul cu celălalt fiind unul şi acelaşi.
El analizează ce se întâmplă în trupul, sufletul şi mintea ta, combină metodele, oferindu-ţi cea mai bună soluţie de vindecare. Schema de îngrijire integrează practicile medicale în raport cu organismul tău şi cu capacitatea ta de vindecare. Aceasta este individualizată, este doar pentru tine şi are ca scop nu doar tratarea suferinţei tale primare ci şi a problemelor asociate.
“Sănătatea este o stare fizică, mentală, socială bună, nu doar absenţa bolii” O.M.S.
Această definiţie a sănătăţii ne trimite pe palierul medicinei integrative. Practic, acesta este principiul fundamental al acestui complex de terapii. Medicina integrativă se adresează atât persoanelor care suferă de diferite afecţiuni cât şi persoanelor sănătoase De aceste terapii complementare pot beneficia cei care suferă de:
Energia din tine este forţa care îţi dă vitalitate, care îţi susţine activitatea corpului, care te menţine sănătos. Este cea care hrăneşte celulele corpului, stimulează funcţionarea organelor din corpul tău, dar şi cea care formează legăturile cu ceea ce este în afara ta.
Multiplele terapii care pot fi administrate de sine stătătoare sau în combinaţie cu practica medicinii convenţionale, acţionează asupra cauzelor, care pot fi din toate cele trei niveluri. Medicina integrativă poate consolida rezultatele medicinei convenţionale, poate reduce timpul de recuperare, poade elimina riscul de recidivă. Redobândirea echilibrului la nivel de trup, minte şi suflet este ceea ce se urmăreşte în cadrul unui consult şi a unei terapii de medicină integrativă.
Contactati-ne pe Whatsapp,
apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii
pentru programare program
Luni - Vineri 09.00-18.00
Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31
Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69
Te asteptam la unul din punctele de lucru
Evaluăm și tratăm fiecare caz în mod unic și integrat, astfel încât planul de tratament să fie adecvat nevoilor tale și să vindece pe termen lung, cu cât mai puține efecte adverse.
Un stil de viață sănătos presupune eliminarea stresului și respectarea vizitelor medicale periodice. Medicii noștri vor elabora un plan de prevenție, în funcție de istoricul tău medical și de riscurile asociate. Grija pentru sănătatea ta este prioritatea noastră!
Te îndrumăm atât în timpul consultațiilor medicale periodice, cât și în cadrul atelierelor și seminariilor concepute special pentru a-ți dezvalui tehnicile și principiile menținerii unei vieți sănătoase.
Medicina integrativa vindeca corpul, sufletul si mintea
Principalele terapii complementare pe care le propunem, in functie de rezultatele examinarii pacientului:
Homeopatie
Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate prin procese specifice in laboratoare farmaceutice specializate si care trateaza organismul ca un intreg.
Apiterapia este o terapie alternativă și complementară ce uzilizeaza produse apicole precum miere, polen, propolis, lăptișor de matcă și venin de albine pentru prevenirea bolilor sau ca tratament. Poate fi descrisă și ca „știința și arta utilizării produselor apicole, pentru a menține sănătatea și a ajuta individul să-și recapete sănătatea atunci când boala sau accidentul interferează
Medicina integrativa
Cand vorbim despre medicina integrativa ne referim la o abordare multidisciplinara, colaborativa, care presupune aplicarea celor mai bune practici din diferite sisteme de asistenta medicala. Cu alte cuvinte, experti medicali cu diverse specializari stabilesc strategii de tratament complementare si personalizate, ce includ tipuri variate de terapii, in beneficiul pacientului.
Medicina reglarii fiziologice
Medicina regării fiziologice consider fiinţele umane ca o unitate a minţii şi corpului, le analizează ca pe o reţea complexă psihică-neurologică-endocrină-imună (PNEI, Psycho-Neuro-Endocrine-Immunology network), le investighează biochimia şi abordează tratamentul bolilor printr-o strategie combinată care ţinteşte inducerea mecanismelor de autoreglare, capabile să restaureze echilibrul homeostatic şi să menţină intact toate funcţiile organice.
Medicul pediatru este medicul copiilor, care ofera nu numai ingrijiri medicale copiilor bolnavi acut sau cronic, ci si servicii preventive de sanatate pentru cei sanatosi. Medicul pediatru gestioneaza bunastarea fizica, mentala, dar si emotionala a copiilor aflati in grija acestuia, pentru fiecare etapa de dezvoltare, atat in caz de boala, cat si de sanatate.
Asadar, medicul pediatru este aliatul parintilor pe tot parcursul cresterii si dezvoltarii sanatoase a unui copil.
Gemoterapie
Gemoterapia, o cale naturală pentru menţinerea sănătăţii.Tulburările metabolismului glucidic. Gemoterapia este noua fitoterapie care utilizeaza tesuturile embrionare ale plantelor (aflate in faza de diviziune celulara), numite si tesuturi meristematice sau meristeme, pentru detoxifiere celulara si implicit pentru refacerea functionalitatii celulare.