Dr. Liliana Docan-Vardai

Imunologie
Felul în care reacționează organismul nostru la bolile infecțioase provocate de bacterii, virusuri, microbi, paraziți ține de imunitatea acestuia. Sistemul imun al organismului este atât de complex încât poate fi privit ca dual. El protejează organismul dar poate și induce unele afecțiuni, cunoașterea acestora fiind importantă în diagnosticare bolii și stabilirea tratamentului. Știința care se ocupă de studiul imunității se numește imunologie.

Despre imunitate

Imunologia - starea de sanatate este data de un sistem imunitar puternic


Mecanismele imunologice care apără organismul uman sunt înăscute, cunoașterea acestora facilitând terapiile personalizate.

Studiind felul în care organismul se apără de infecții și urmările acestora, felul în care își menține sănătatea, precum și felul în care luptă cu propriile disfuncționalități, imunologia este o știință nouă și totuși veche.

În Atena antică s-a observat că oamenii supraviețuitori ai unei infecții molipsitoare nu se mai îmbolnăveau a doua oară. Mult mai târziu s-a stabilit că baza imunologiei este interacțiunea dintre antigen și anticorp.

Imunologia este se ocupă cu studiul imunității organismului, starea de rezistență a omului față de bolile infectioase provocate de microbi, virusuri etc. Unele persoane au o imunitate crescută în mod natural, iar altele își îmbunătățesc imunitatea, rezistenta la boli, fie atunci când contactează o boală și dezvoltă anticorpi prin expunerea la virus/bacterie, fie vaccinându-se contra anumitor boli.

Ce tipuri de imunologii sunt?

Imunologia clasică are în vedere relația dintre organism, imunitate și agenți patogeni

Imunologia clinică are în vedere bolile sistemului imunitar cauzate de o alterare funcțională a acestuia.

Imunoterapia are în vedere răspunsul sistemului imunitar pentru tratarea unor boli

Imunologia diagnostic are în vedere detectarea anticorpilor specifici anumitor infecții.

Imunologia evolutivă are în vedere studiul sistemului imunitar atât la speciile vii cât și la cele dispărute pentru a înțelege evoluția speciilor și cum s-a dezvoltat sistemul imunitar al acestora.

Care sunt mecanismele de apărare în imunologie?

Imunitatea înnăscutâ este cel mai rapid sistem de apărare și care îți salvează viața.

Imunitatea adaptivă care reprezintă secreția de anticorpi produși în celulele limfocitelor de tip B, precum și imunitatea dată de activarea limfocitelor T.

Cum te asiguri că organismul tău este sănătos?

Pentru a te asigura că ești rezistent în fața microbilor și virusurilor se fac analize de imunitate. Astfel poți depista din timp orice eventuală contactare a unui virus și poți lua măsurile necesare pentru a nu avea complicații care să-ți afecteze sănătatea.

Întăreste-ti imunitatea pentru a fi puternic în lupta cu bolile infecțioase


Imunologie

Când vine sezonul rece ori când ieși din iarnă sistemul imunitar este supus unui adevărat test.

Capacitatea de apărare a organismului de virusuri, bacterii, microbi ține de sănătatea imunitară. Celulele și moleculele care asigură protecția împotriva acestora, îi elimină și ține minte anticorpul cu care reacționează, pentru a-l folosi data viitoare.

Când imunitatea organismului scade persoana este în permanență obosită, îi scade puterea de concentrare, iar trupul se îmbolnăvește mai ușor.

Când sistemul imunitar funcționează în parametrii optimi suntem mereu plini de energie. ne îmbolnăvim mai greu și dacă o facem trecem foarte ușor peste boală.

Sistemul imunitar poate fi întărit printr-un stil de viață echilibrat, prin alimentație, prin odihnă și prin administrarea de suplimente naturale.

Intareste imunitatea copilului tau!


Când ai un copil, sănătatea lui este cea mai importantă. Căzături, umflături, vânătăi sau infecții, nu vrei să aibă parte de ele. Cu toții dorim să ne protejăm copiii, să îi ajutăm să evite orice fel de îmbolnăvire. Atunci când se îmbolnăvește, ai parte de nopți nedormite și multe eforturi pentru a-i asigura tot confortul de care are nevoie pentru a se vindeca. Este important să încurajezi obiceiurile bune și să iei măsuri pentru a îmbunătăți sistemul imunitar al acestuia încă de la o vârstă fragedă.

Cum menții starea generală de sănătate a celor mici, cum le întărești sistemul imunitar și cum identifici mai ușor remediile recomandate? Aici intervine imunitatea – care depinde de starea generală a corpului, de ceea ce înseamnă alimentație, mediu de viață etc.

Te-ai săturat ca cel mic să răcească imediat ce începe scoala sau grădinita?

Iti prezentam primii pasi pentru un sistem imunitar puternic:
Intărește-i sistemul imunitar cu ajutorul unor meniuri bogate în alimente pline de vitamine și nutrienți.
Asigură-te că mănâncă toate cele 3 mese principale din zi.
Fructele și legumele rămân pe primul loc atunci când vine vorba despre o alimentație sănătoasă.

Ai grijă să nu lipsească din meniu citricele, carnea în cantități moderate și preparată cu cât mai puțină grăsime, peștele sau broccoli.

Suplimente alimentare care întăresc imunitatea copiilor

Dacă te-ai asigurat că pe lângă o alimentație echilibrată, copilul tău face și mișcare suficientă, atunci mai ai un aliat împotriva răcelilor. Suplimentele alimentare naturale.

De ce să apelezi la suplimente? Pentru că au o concentrație mai mare de vitamine și nutrienți față de ce poate asimila corpul doar din alimentație. Iar efectele benefice se resimt în special atunci când suplimentele sunt naturale și de calitate. În cazul lor sintetizarea vitaminelor și nutrienților se face mai rapid tocmai pentru că sunt mult mai curate și lipsite de adaosuri.

Putem determina, cu ajutorul analizelor de imunologie, starea sistemului imunitar al copilului tau si eliberam un plan personalizat, menit sa ii aduca imunitatea la capacitate maxima! Te asteptam la noi!


whatsapp

Contactati-ne pe Whatsapp,

apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii


pentru programare program

Luni - Vineri 09.00-18.00

Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31

Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69

Te asteptam la unul din punctele de lucru

Ai intrebari? Contacteaza-ne