Homeopat - dr. Liliana Docan-Vardai

homeopatia
Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care spune ca orice substanta, care In doze mari poate produce un tablou de boala la un om sanatos, poate vindeca, In doze mici, acelasi tablou de boala la o persoana suferinda. Cu alte cuvinte, ceva care produce o suferinta, o poate si vindeca, diferita fiind numai doza In care este folosita substanta

Despre tratament homeopat

Homeopatia - o abordare holistica de vindecare trup, minte si suflet


Metodă de tratament din afara medicinii clasice, homeopatia analizează simptomele bolii în contextul stării de sănătate a întregului organism, astfel încât vindecarea să se producă la nivel de trup, minte şi suflet.

Boala nu mai este privită, de către medic, ca o afecţiune clinică, ci face parte dintr-un întreg. Homeopatia analizează unicitatea fiecărui organism, simptomele bolii şi reactivitatea acesteia la diverşi factori interni şi externi (sete, foame, frig, cald, etc).

Fiecare tratament homeopat este individualizat, pentru că este tratat bolnavul şi nu boala. De aceea două persoane care au acelaşi diagnostic vor fi trataţi diferit de către medicul homeopat.

Pacienţii nu sunt doar trupuri suferinde care trebuiesc vindecate. Fiecare dintre ei este unic şi, ca atare, altfel decât celălalt. Fiecare om interacţionează în felul lui cu cei cu care intră în contact, reacţionează cum simte el din punct de vedere mental şi emoţional. Şi toate acestea, cumulate cu simptomele bolii, îi vorbesc medicului despre remediu homeopat care trebuie administrat bolnavului.

În homeopatie, boala este considerată urmarea unei tulburări a tot ceea ce este în individ. Boala este dezechilibru sufletesc, este nelinişte mentală, este durere trupească. Vindecarea se face doar abordând toate aceste aspecte.

Ce este homeopatia?

Acţionând la fel cum reacţionează sistemul de apărare al organismului, impulsionând tendinţa normală de vindecare a acestuia, homeopatia urmăreşte atingerea unei stări de bine pe niveluri multiple. Scopul este atins pentru că individul, în sine, este perceput ca un câmp de energie, ca o forţă vitală ce constituie suportul sistemului de apărare mai sus amintit. Homeopatia face referire la boli în mod universal, dar bolnavul va fi întotdeauna unic, special.

Homeopatia: un tratament eficient

Fiind o metodă de terapie neinvazivă, homeopatia asigură o vindecare blâmdă şi poate fi aplicată oricărui bolnav. Succesul tratamentelor homeopate la copii sugari, unde nu poate fi vorba de sugestie, spune foarte mult despre eficienţa homeopatiei. Tratamentul homeopat nu tratează doar boala cu simptome ci şi afecţiunile colaterale ale pacientului şi poate fi folosit atât în bolile cronice cât şi în cele acute.

Cât de sigură este homeopatia?

Fiind obţinute din materie primă de origine naturală ( plante, minerale, produse de origine animală) medicamentele homeopate nu prezintă efecte secundare adverse. Pot fi folosite de femeile însărcinate, de copii, de persoane în vârstă şi de bolnavi care iau concomitent alte medicamente. Nu sunt toxice în cazul depăşirii dozajului prescris de medic. Sunt sub formă de granule ori comprimate mici, astfel încât administrate la copii nu prezintă pericol de sufocare.

Este scump sau ieftin un tratament homeopat?

Nefolosind medicamente brevetate, convenţionale, şi pentru că obţinerea substanţelor folosite în homeopatie este realizată la costuri reduse, tratamentul homeopat nu este scump. Cu siguranţă este mult mai ieftin în comparaţie cu costul tratamentului alopat.

Tratament homeopatic şi beneficiile acestuia


homeopatie
Eficace:

Eficacitatea homeopatiei este demonstrată şi de faptul că a supraveţuit peste 200 de ani de la descoperirea ei. Au fost specialişti care au contestat această metodă de tratament, dar şi specialişti care au făcut cercetări asupra metodei homeopate de tratament. Aceştia au adus–o de la stadiul empric de acum 200 de ani la stadiul de ştiinţă medicală. Cei care au analizat această terapie au consemnat că este una dintre cele mai mari descoperiri, cu consecinţe inestimabile asupra sănătăţii oamenilor.

Ameliorare de durata

Este cunoscută eficacitatea tratamentului homeopat în bolile cronice dar şi în cele care reapar periodic. Aceasta se întâmplă pentru că homeopatia tratează cauza. Unele afecţiuni se ameliorează, altele dispar, şi efectul benefic al tratamentului este de durată. Se poate întinde pe luni, ani şi chiar întreaga viaţă.

Fără efecte secundare adverse

Medicamentele homeopate au efecte terapeutice deosebit de bune şi fără reacţii adverse pentru cei care le utilizează. Este o metotă de tratament diferită de mediciana convenţională, care nu prezintă toxicitate şi care nu exclude medicamentele alopate. Nu interacţionează cu acestea şi, ca urmare, nu sunt un pericol pentru sănătate dacă sunt luate concomitent.


whatsapp

Contactati-ne pe Whatsapp,

apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii


pentru programare program

Luni - Vineri 09.00-18.00

Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31

Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69

Te asteptam la unul din punctele de lucru

Ai intrebari? Contacteaza-ne

Ameliorare simptome - tratament homeopatic

Cateva exemple de boli care se pot ameliora prin tratament homeopatic