Despre fitoterapie
Din vremurile străvechi oamenii se foloseau de plante. Ei au descoperit că, preparate în diverse moduri, acestea nu au doar un rol în hrănirea organismului ci și unul terapeutic. Astfel plantele au devenit cu timpul poțiuni și medicamente vindecătoare.
Cunoștințele acumulate, de-a lungul miilor de ani, despre puterile vindecătoare ale plantelor, despre sinteza unor principii active din plante au stat la baza producerii medicamentelor convenționale de astăzi.
stăzi fitoterapia este o știință modernă care completează metodele preventive și curative pentru o viață sănătoasă. Poluarea, alimentația nesănătoasă, stresul, viața sedentară ne îmbolnăvesc și vindecarea cu plante este o opțiune la îndemâna oricui.
Atât copiii cât și adulți pot trata diverse afecțiuni cu ajutorul fitoterapiei. Acute sau cronice, bolile a căror evoluție se stopează prin puterea vindecătoare a plantelor sunt multiple: virozele respiratorii, alergiile, afecțiunile hepatice, cele digestive, renale și ginecologice, problemele cardiace, psihice și neurologice. Tratamentele sunt prescrise de medicul specialist și fiecărui pacient i se administrează leacul potrivit.
Fitoterapia tratează bolnavul ca un întreg pentru că plantele acționează asupra trupului și psihicului, echilibrând la nivel emoțional organismul.
Fitoterapia acționează blând ca terapie și nu are efecte adverse.
Fitoterapia se poate folosi, în general, în paralel cu medicamentele alopate. Medicul specialist va informa pacientul dacă există antagonisme între o anumită plantă și un medicament convențional.
Plantele medicinale sunt adevarate „inteligente vii”, iar puterea lor vindecatoare ni se reveleaza pe masura ce ne apropiem plini de dragoste fata de ele.
Fitoterapia orientala (ayurveda, Unani ori medicina chineza) ne invata ca nu este atat de importanta compozitia chimica a plantelor cat mai ales calitatile subtile ale plantelor: exista plante reci ori plante calde, plante tonice ori plante reducatoare etc. Astfel, un practician ayurveda autentic trebuie sa cunoasca planta indeajuns de aproape si sa-i inteleaga „mesajul de vindecare” cu care ea este inzestrata.
Fitoterapia occidentala insa, este mult mai preocupata de a stabili exact compozitia chimica a plantelor, si de a identifica substantele active din plante, ce fac cu putinta actiunea lor terapeutica. Astfel plantele contin: antioxidanţi, flavonoide, taninuri, chinone, fitosteroli (hormoni vegetali), saponozide, lipide, glucide, pectine, mucilagii, numeroase vitamine şi elemente minerale, proteine, acizi organici, lecitine etc., toate la un loc avand efecte bine stabilite asupra organismului uman.
Contactati-ne pe Whatsapp,
apasa butonul verde de whatsapp din josul paginii
pentru programare program
Luni - Vineri 09.00-18.00
Bucuresti , str. C.A. Rosetti, nr. 31
Prahova, Gorgota, str. Principala, nr. 69
Te asteptam la unul din punctele de lucru